SASKin talkoomatkat 2010: Haku Namibiaan ja Uruguayhin on alkanut

8.4.2010

SASK:n talkoomatkat 2010:

Haku Namibiaan ja Uruguayhin on alkanut
Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK järjestää taas tänä vuonna kaksi talkoomatkaa. Toinen kohde on viime vuodelta tuttu Namibia Afrikassa, toinen uusi tuttavuus Uruguay Etelä-Amerikassa.
Toista kertaa Namibiaan matkaava talkoomatkajoukkue pääsee paikallisen metalli- ja rakennusalan liiton MANWUn vieraaksi. Matka järjestetään 4.-27. lokakuuta. Haku on jo auki SASKin nettisivuilla osoitteessa www.sask.fi/mukaan/talkoomatkalle. Samalla sivulla voit tutustua viimevuotisen Namibia-talkoomatkaporukan päiväkirjaan.
Latinalaisen Amerikan kohde on tänä vuonna Uruguay, jossa isäntänä toimii paikallinen metsäalan liitto SOIMA yhdessä kahden muun ammattijärjestön kanssa. Työkohteena on SOIMAn pääkonttorin kunnostaminen Uruguayn pääkaupungissa Montevideossa. Uruguayn-matkapäivät ovat 21.11.-18.12.2010.
Talkoomatka on osallistujien itsensä kustantama solidaarisuusmatka, jonka ohjelman ja työmaan järjestävät SASKin paikalliset kumppanit. SASK on järjestänyt matkoja jo 17 vuoden ajan: Nicaraguaan, Dominikaaniseen tasavaltaan, Tansaniaan, Namibiaan, Ghanaan ja Brasilian Amazonasille.
Kummankin talkoomatkan hinta on noin 2300 euroa osallistujaa kohti. Hinta on viimevuotista korkeampi mm. kallistuneiden lentolippujen vuoksi. Hintatiedot tarkentuvat vielä huhti-toukokuun aikana paikallisten majoitusjärjestelyjen vahvistuttua, jolloin ne myös päivitetään SASKin nettisivuille.
Matkan hinta sisältää edestakaiset lennot matkakohteeseen lentokenttäveroineen, majoituksen ja yhden päivittäisen aterian työohjelman aikana sekä matkaohjelmaan kuuluvat paikalliset kuljetukset. Lisäksi hinta sisältää suomalaisen matkanjohtajan palvelut sekä viikonlopun valmennuskurssin majoituksineen ja matkoineen. Valmennuskurssi järjestetään Helsingissä elo-syyskuussa ja se on kaikille talkoolaisille pakollinen.
Perilläoloajasta alkuosa (kolme viikkoa Uruguayssa, 2,5 viikkoa Namibiassa) on järjestettyä työ- ja tutustumisohjelmaa. Viimeinen viikko on vapaa lomaviikko, jonka ohjelmasta ja kustannuksista matkalaiset vastaavat itse. Esimerkiksi viime vuonna Namibia-ryhmä kävi Pohjois-Namibiassa Ambomaalla ja Etoshan luonnonpuistossa.
Talkoomatkojen historiaa ja periaatteita
Lähes kahdenkymmenen vuoden ajan järjestetyt SASKin työprikaatimatkat muuttivat vuonna 2007 nimensä talkoomatkoiksi. Nimenmuutoksesta huolimatta talkoomatkan muoto on sama kuin ennenkin.
Talkoomatkalle valitaan ammattiliittojen jäseniä, jotka ovat kiinnostuneita kasvattamaan tietämystään kehitysmaiden arjesta ja työelämästä sekä ay-liikkeen kehitysyhteistyöstä. Valinnassa etusija on niillä, jotka ovat SASKin kannatusjäseniä joko suoraan tai osastonsa/paikallisyhdistyksensä kautta.
Kielitaitovaatimuksia ei ole, mutta englannin (Namibiassa) tai espanjan (Uruguayssa) alkeiden hallinnasta voi koitua monenlaista iloa. Pakollinen vaatimus on ennakkoluuloton mieli ja joustava suhtautuminen ryhmässä matkustamisen hyviin ja huonoihin puoliin.
Talkoomatkoille ilmoittaudutaan nettilomakkeella joko suoraan netissä tai tulostamalla se ja lähettämällä SASKiin, osoitteeseen SASK ry, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki. Hakuaika on alkanut ja päättyy maanantaina 26. huhtikuuta.
Vuoden 2009 talkoomatkoille haki kaikkiaan 124 henkeä, joista yhteensä 28 mahtui mukaan. Matkalaisia ei valita ilmoittautumisjärjestyksessä, vaan hakemuksen kokonaisuus ratkaisee. Kaikille hakijoille ilmoitetaan haun tulos sähköpostissa viikolla 20.
ystävällisin terveisin
Anna Berghäll
toimittaja - journalist
Työmaana maailma -lehden toimitussihteeri - sub-editor, Työmaana maailma magazine
SASK ry.
Lintulahdenkatu 10
00500 Helsinki
FINLAND
tel. +358-207 6998 29
mobile +400-856 873
www.sask.fi