Kesäduunareille apua SAK:n ja STTK:n neuvontapuhelimesta

3.5.2010

Kesäduunareille tarjotaan apua ja neuvontaa kesän ajan palvelevassa Kesäduunari-infossa. Maksuton neuvontapalvelu aloitti päivystyksen tänään numerossa 0800 179 279. Palvelu jatkaa elokuun puoliväliin asti. Puhelinpalvelun lisäksi kesätyöntekijöitä neuvotaan verkossa osoitteessa www.kesaduunari.fi

Tänä kesänä kesäduunari-info toteutetaan ensimmäistä kertaa SAK:n ja Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n yhteistyönä.
- Kesätyöntekijöiden neuvominen työsuhdeasioissa on tärkeää, sillä epäselvyyttä työsuhteen ehdoista ja omista oikeuksista on paljon. Tästä syystä haluamme olla mukana toteuttamassa kesäduunari-infoa, STTK:n opiskelija- ja nuorisotoiminnan asiantuntija Mikko Koskinen kertoo.

Kesäduunari-info on aikaisempina vuosina osoittanut, että palvelulle on tilausta. Yleisimmät kesäduunarineuvontaan tulleet kysymykset koskevat palkkausta, työaikoja, ylityökorvauksia, koeaikaa, määräaikaisen työsuhteen sitovuutta sekä työsopimuksen ja työehtosopimuksen välisiä eroja.

- Ikävä kyllä Suomessa on edelleenkin työnantajia, jotka eivät maksa työehtosopimuksien mukaista palkkaa, teettävät ylipitkiä työvuoroja tai unohtavat maksaa lomakorvaukset ja erilaiset lisät, SAK:n järjestösihteeri Anita Spring kuvailee.

- Kesätyöntekijöiden kannattaa aina tehdä työsopimus kirjallisena. Jos ristiriitoja tulee, suullista sopimusta voi olla vaikea todistaa, Spring muistuttaa.

Kesäduunari-infossa neuvotaan kaikkia, jotka tarvitsevat tietoa työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista. Avun saaminen ei vaadi ammattiliiton jäsenyyttä, eikä työskentelyä SAK:laisella tai STTK:laisella alalla. Palveluun voi soittaa myös nimettömänä.

Kesäduunaripuhelin palvelee maanantaista perjantaihin klo 9-15. Neuvontaa annetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lisätietoja:

Järjestösihteeri Anita Spring
p. 0400 506 339 anita.spring@sak.fi

Opiskelija- ja nuorisotoiminnan asiantuntija
Mikko Koskinen
p. 050 304 2007, mikko.koskinen@sttk.fi